Those who don’t believe in magic will never find it.

Roald Dahl


Mijn grote liefde Luigi en ik wonen hier met onze dieren: berghond Misty, rode kater Culpeper, raaf Hugin, kerkuil Sága, de tortelduifjes en vele anderen. Dit blog brengt alles samen waar ik de afgelopen jaren gestalte aan gaf: recepten, verhalen en kweektips voor Greendelicious, mijn werk met de helende kracht van het bos bij de Shinrin Yoku Academy en de meer verdiepende begeleiding die ik bij Vitasága in samenwerking met de natuur aanbied. De prachtige illustraties zijn van onze huisillustrator Sophie Pluim, die zich hieronder aan je voorstelt.


Over de naam ‘Villa Vitasága’

Villa Vitasága‘ is onze verborgen buitenplaats, diep verscholen in de natuur. Ver weg van alle hectiek, waar je ’s nachts de sterrenhemel nog ziet, de geur van kamperfoelie ruikt en de roep van de uilen kunt horen. ‘Vitasága‘ is de naam van mijn school voor magie. Ik geef er opleidingen, seminars en workshops. Achter de naam Vitasága zit een verhaal op zich, je leest er hier alles over.

Kamperfoelie groeit overal op de buitenplaats waar we wonen – de ingang van het huis wordt er bijna onder bedolven! Het is een echte toverplant en ze kan wel 40 jaar oud worden. Als je je opent voor het wezen van deze plant, zal ze je helpen om het leven meer te ervaren. Door steeds opnieuw in het hier-en-nu te leren zijn. Dus juist niet in je hoofd bezig te zijn met van alles – wat gisteren was of morgen zal zijn. Maar in het moment en op deze plek te zijn.

Krachtplanten zijn belangrijk voor mij, zowel persoonlijk als in mijn werk. Ze kunnen ons – als we dat willen natuurlijk – begeleiden als wijze gidsen op ons levenspad.

Illustraties van Sophie Pluim

Onze huisillustrator Sophie Pluim (1993) voegt haar eigen magie toe aan dit blog met haar prachtige werk. Ze werkt sinds 2018 als illustratrice van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. In 2023 bracht ze haar eerste eigen prentenboek ‘Huisje zonder heks’ uit en illustreerde ze het kinderboekenweekgeschenk. De getalenteerde Sophie beheerst vele illustratiestijlen: van zwart-wit met inkt, gekleurd aquarel tot digitaal of collage. 

Hoe brengt Sophie magie in haar dagelijkse leven? “Voor mij is magie om me heen kijken en voelen dat alles leeft en stroomt. Ik denk dat ik het daarmee kan samenvatten…naast dat ik er graag uren over wil praten!”

Klik hier om naar Sophies eigen website te gaan. Het portret van Sophie hiernaast is van Maan Limburg.