Banaan-pistache ijsjes met munt & chocolade

In onze regio, Midden Nederland, is de zomervakantie net begonnen…en we hebben vandaag een zonovergoten zondag: perfect om jezelf te verwennen met deze kostelijke (en gezonde!) banaan-pistache ijsjes met munt & chocolade. 

Supermakkelijk en snel te maken, wel even geduld hebben voor ze klaar zijn: ze moeten minimaal 5 uur in de vriezer…Iedereen heeft wel eens bananen in de fruitmand die hun beste tijd hebben gehad. Ik maak er dan graag deze ijsjes mee, of natuurlijk bananenbrood (daar zal ik het recept binnenkort ook van delen:-)). De banaan zorgt voor natuurlijk zoet en je hoeft hier dan verder geen geraffineerde suiker of andere zoetstoffen aan toe te voegen.

Ik krijg altijd veel vragen over welke ijsvormpjes ik gebruik; je kunt ze eigenlijk op veel plaatsen kopen, maar mijn vormpjes zijn van het Italiaanse merk Silikomart, die je onder andere vindt bij kookwinkels als Oldenhoff (als je online bestelt heb je ze meestal de volgende dag al in huis!).

Veel ijsplezier en voor degenen die vakantie hebben of krijgen: geniet ervan en laat de boel de boel!

Recept

Voor: 4
Bereidingstijd: 15 minuten + wachttijd circa 5 uur
Glutenvrij en vegan

Ingrediënten

  • 1 banaan (liefst flink rijp), grof gehakt
  • 150 ml kokosroom (verkrijgbaar in natuurwinkels, of gebruik anders het dikke gedeelte van een blikje kokosmelk)
  • 25 g pistachenootjes, gepeld en ongezouten + extra voor de topping – grof gehakt
  • paar blaadjes verse munt, fijn gehakt
  • 1 tl vanille-essence
  • 50 g pure chocolade

Methode

  1. Doe de grof gehakte banaan met de kokosroom en gehakte pistachenoten in je Magimix / keukenblender
  2. Meng tot een romige substantie en giet in de vormpjes.
  3. Steek voorzichtig een houten stokje in de vormpjes en zet de ijsjes minimaal 5 uur in de vriezer.
  4. Vlak voor het serveren: smelt de chocolade au bain marie (dus in een schaal boven een pan met een laagje water dat tegen de kook aan is) en dip je ijsjes erin. Dip ze daarna in de achtergehouden pistache-topping en serveer direct.

Plaats een reactie