Vlechtbrood met basilicum & knoflook

Dit is een recept dat ik ontwikkelde voor mijn nieuwe serie in Seasons magazine. Het hoort bij het oud Keltische feest Lammas ofwel Lughnasadh (spreek uit als loe-na-sa).

Dit feest werd precies tussen de zomer zonnewende en de herfst equinox in gevierd. Met het binnenhalen van de eerste tarweoogst werd Moeder Aarde geëerd. De mooiste aren bleven op de velden staan, als dank aan de goden. Van de eerste tarwe werden broden gebakken, waarvan het eerste werd geofferd. Dat zou de kansen op een goede in het volgende jaar vergroten. En zo symboliseert dit feest ook de cyclus van wedergeboorte. Wij bakken een vlechtbrood met basilicum, knoflook en oude geitenkaas.

Via deze link kom je bij het hele artikel en daar vind je ook het recept van het vlechtbrood – en nog andere lekkere recepten voor deze tijd van het jaar.

1 gedachte over “Vlechtbrood met basilicum & knoflook”

Plaats een reactie