Reinigende thee van paardenbloem

Wilde kruiden zijn een cadeau van Moeder Natuur: volgens de overlevering reinigen velen in het voorjaar ons lichaam na de lange winter met zware kost. Deze thee van paardenbloem kan je ondersteunen in een voorjaarsreiniging.

Het kruid draagt volgens de overlevering ook bij aan een betere aarding. Aarding of gronding helpt om meer rust te ervaren en ‘uit je hoofd’ te komen.

Gedroogde paardenbloemwortel en -blad is te koop bij natuurwinkels en reformhuizen, maar ook online (ik houd van de prachtige kruiden van Het Blauwe Huis!). Als je zelf paardenbloemen plukt, let er dan op dat je dat doet op plaatsen waar je er zeker van kunt zijn dat de grond niet is bewerkt met gif. Vermijd ook overmatig bemestte weiden: paardenbloemen nemen daar veel nitraat op.

Wil je meer weten over de helende effecten van paardenbloem op lichaam, geest en ziel? Klik hier, ook voor andere recepten!

Let op

Gebruik kruiden met mate en informeer bij medicijngebruik of zwangerschap eerst bij je arts of vroedvrouw.

Recept

Dit recept komt uit de editie ‘Ostara’ van mijn serie over de Keltische jaarfeesten die ik voor Seasons magazine ontwikkelde. Klik hier om het artikel te lezen. Je vindt daar ook het recept voor deze thee!

Plaats een reactie