Verborgen parel in de Calvados

Een klein, slaperig Frans dorpje, op 10 minuten rijden van Pont l’Évêque, waar je ook een mooie vestiging vindt van de Franse bio-supermarkt Biocoop, vol producten van lokale producenten, waaronder het bier hieronder op de foto.

Op maar 20 minuten van Honfleur, de wel erg toeristische maar mooie badplaats van weleer (tip: musée Eugène Boudin). De doorgaande D-weg loopt langs het dorp, Bonneville-la-Louvet, maar zodra je linksaf slaat, het dorpje in, vind je daar een prachtig kerkje, met bruggetje en een klein dorpsplein met pizzeria. Daar eet je overigens geweldige pizza’s en word je uiterst vriendelijk geholpen.

Fermob
Ik verbleef hier tijdens mijn verkenningen door Normandië in Le Pré Doré. Wat een heerlijke plek in de groene Pays d’Auge! Je vindt er twee gites en drie kamers – die je hier kunt bewonderen. Omdat ik wat laat was met reserveren (ik ging weer een huis bezichtigen), waren de gites helaas al vergeven, maar de kamers zijn ook niet mis. Ik mocht in La claque pépin slapen, op de begane grond. Zeer ruim vooral en grenzend aan een fijn terras met houten planken, ouderwetse strandligstoelen en sierlijke Franse tuinsets à la Fermob.

Ondergaande zon
Ik ontmoette er @de.tuinstylist en haar lief @leve.de.natuur, die de kamer boven mij hadden en we genoten samen van de heerlijke plek en de ondergaande zon. ’s Morgens wordt het lekkere ontbijtje door eigenaar Florian geserveerd in een gezamenlijke ruimte, waar ook een keukentje bij is. Daar kun je als gast desgewenst je eigen eten bereiden, koffie en thee zetten en er is ook een koelkast. Je kunt wandelen in de omgeving en het dorp heeft een eigen tennisbaan waar je gebruik van kunt maken.

Camembert rôti truffe
In de nabije omgeving vind je de fijnste plekjes, die ook op de website staan aangegeven, zie hier. Onder andere één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, Beaumont-en-Auge, waar ik op een regenachtige zomerdag mijn eerste Camembert rôti truffe at. Een hele Camembert, geroosterd in de oven, met truffel erdoorheen. Ik heb zelden zoiets zaligs gegeten! Een specialiteit in Normandië die graag samen wordt gedeeld, bijvoorbeeld bij het apéritief. OF als je alleen bent, als hoofdgerecht op te snoepen. Natuurlijk ben ik het gerechtje zelf ook gaan maken, met aanwijzingen van de Fransen ter plaatse…supermakkelijk te bereiden en heerlijk om samen van te genieten. De kaashemel bestaat echt. Klik hier maar om het zelf te zien en uit te proberen.

Meer informatie op de site van Le Pré Doré – rechtstreeks boeken bij de eigenaren!