Kokos gazpacho van sla en groene peper

Dit heerlijke soepje is zomers licht en ook verrassend door de kokosmelk en de munt. Als je een etentje hebt, kun je dit al een dag van tevoren klaarmaken en de soep in de koelkast bewaren. 

Vlak voor het serveren laat je de blender nog even zijn werk doen en schenk je de gazpacho in kleine glaasjes. De bloemetjes op de foto zijn van een ui: ik stop uien die uitlopen altijd in de grond. Na verloop van tijd heb je dan een mooie bol, waarvan de kleine witte bloempjes heerlijk subtiel naar ui smaken en heel decoratief zijn.

Recept

Voor: voor ca 1 liter, 10 kleine glaasjes (eenvoudig te halveren)  
Bereidingstijd: 10 minuten

Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 kropje botersla, gewassen en blaadjes van elkaar gehaald
  • 1 of 2 groene pepers (al naar gelang je smaak), grof gehakt
  • handje dragon, ca 10 takjes, alleen de blaadjes gebruiken
  • paar el munt naar smaak, fijn gehakt
  • 1 blikje kokosmelk van 400 ml *)
  • handje (baby)spinazie
  • 3 lente-uitjes, grof gehakt
  • 1 limoen, sap
  • 200 ml karnemelk**)
  • snuf zout en versgemalen peper

*)Kies voor biologische en fairtrade kokosmelk.
**) Kies altijd voor biologische en liefst biologisch-dynamische zuivel. De koeien en andere dieren hebben dan een fijn leven op boerderijen waar wordt gelet op de biodiversiteit (dus geen overbemesting bijvoorbeeld). Je kiest dan niet alleen voor dierenwelzijn, maar ook voor het milieu!

Methode

Doe alle ingrediënten in de blender en proef of de smaak naar je zin is. Voeg er steeds nog wat van een ingrediënt aan toe tot alles in balans is. Realiseer je wel dat de gazpacho pas op smaak is als de soep helemaal is afgekoeld! Zet de soep tot gebruik minimaal 3 uur in de koelkast.

Plaats een reactie