Winnen: ‘Dahlia’, Angelo Dorny’s nieuwste boek

Dol op dahlia’s? Dan is het nieuwe boek van tuinexpert Angelo Dorny een must! Lees hier de recensie en maak kans op een exemplaar in de winactie.

‘Dahlia’s kweken is niet moeilijk, als je weet waar te beginnen. Iedereen kan het, met wat begeleiding en aanmoediging’, aldus Angelo. Die geeft hij in dit boek vol prachtige foto’s. En hoe!

Leerling in de klas bij meester Angelo

Wie dit boek leest voelt zich als een leerling in de klas bij meester Angelo. Zijn enthousiasme werkt daarbij aanstekelijk. Hij legt werkelijk alles uit in dit boek. De verschillende manieren om dahlia’s te kweken, de ideale standplaats, het ’toppen’, de bodem, ondersteuning, dahlia’s in potten, dahlia’s zaaien en natuurlijk informatie over ziekte en belagers.

Wanneer ga je plukken?

Ook voor het moment dat je je eerste dahlia’s kunt gaan plukken is er begeleiding in het boek. Want wanneer is dat eigenlijk? En hoe doe je dat zonder de plant uit te putten? Hoe schik je ze, hoe droog je ze…. het is een groot dahlia-feest als het aan Angelo ligt.

Rooien en bewaren

En ja, wie wil er nou niet zo’n heerlijke pluktuin vol dahlia’s die tot de eerste vorst blijven bloeien? Ook voor de periode daarna geeft Angelo duidelijke tips. Over het rooien en bewaren bijvoorbeeld. Maar ook over wanneer je de knollen lekker in de grond kunt laten zitten.

50 dahlia’s

Het boek biedt ook een uitleg over de verschillende soorten dahlia’s, want wat zijn er veel. Angelo biedt je tot slot een overzicht van 50 (!) dahlia’s om te proberen….de een nog mooier dan de ander.

Over Angelo

Angelo Dorny (1990) is schrijver, tuinexpert en ondernemer. Hij inspireert duizenden mensen via zijn sociale media en heeft een geweldige webshop voor tuinliefhebbers: www.angelo.be.


Dahlia, Ode aan de koningin van de pluktuin
Angelo Dorny
Hardcover, 224 pagina’s
€ 27,50

Winnen?

Van uitgeverij Sterck & De Vreese mag ik een exemplaar van dit heerlijke boek verloten onder de lezers van mijn nieuwsbrief!

 1. Ben je nog geen abonnee van de nieuwsbrief? Meld je dan eerst hier aan.
 2. Geef hieronder in een reactie aan waarom je dit boek zou willen winnen.
 3. Deze winactie loopt tot en met 30 juni 2024.
 4. De gelukkige winnaar ontvangt een mail met het blije nieuws.

3 gedachten over “Winnen: ‘Dahlia’, Angelo Dorny’s nieuwste boek”

 1. Dahlia’s! Ik ben er gek op. Helaas lukt het nog niet goed om ze in onze moestuin tot bloei te laten komen. Ik kan wel wat begeleiding gebruiken!

  Beantwoorden
 2. Leuk! Net een aantal dahlia’s geplant. Zou er wel meer over willen weten of zo veel bloemen te krijgen en een goede grond voor de dahlia’s

  Beantwoorden
 3. We hebben een tuinhuis op cronesteyn en hebben al vele bloemen geplant voor de bijen 🐝 etc om de populatie hoog te houden, zou graag het boek willen winnen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie