Halloumiburgers met kimchi & BBQ-saus

Kostelijke burgers, receptje uit mijn kookboek Share, geïnspireerd op het vega(n) street food dat we in Berlijn, Wenen en Zürich aten. Heerlijk met een topping van kimchi. Vanwege de stevigheid van de kaas kun je de halloumi ook op de BBQ bereiden.

Ook geschikt voor verstokte vleeseters dus, omdat de BBQ-saus een rooksmaakje heeft en de halloumi een stevige bite.

Meer uit Share? Het boek is misschien nog wel in ons boekwinkeltje te koop, kijk hier! De foto werd gemaakt door Juliette van Eijsden. In plaats van kimchi zie je op de foto zuurkool, ook een goede combi.

Recept

Voor: 3  
Bereidingstijd: 15 – 20 minuten

Ingrediënten

Voor de burgers

 • 225 g halloumikaas*), in de lengte in dunne plakken (ca 1/2 cm)
 • 3 harde broodjes naar keuze
 • ca 30 gram sla
 • ca 40 gram geraspte wortel
 • 75 gram kimchi

Voor de BBQ saus

 • 90 ml (vegan) mayo*)
 • 8 gram wasabi
 • 3 tl gerookte paprikapoeder

*) gebruik het liefst altijd biologische of biodynamische kwaliteit. Van al je ingrediënten natuurlijk, maar als dat te kostbaar voor je is, dan in elk geval van de zuivel. Dat scheelt een hoop dierenleed!

Methode

 1. Maak eerst de saus: meng alle ingrediënten en breng eventueel op smaak met wat zout en peper als je dat lekker vindt. Zet apart.
 2. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote koekenpan en bak de halloumiplakjes om en om tot ze goudbruin zijn. Je kunt de halloumi ook prima op de BBQ bakken overigens, omdat het een heel stevige kaas is.
 3. Snijd intussen de broodjes door en verdeel er de sla en wortel over. Laat de halloumi niet wachten (dan wordt het taai) en leg de plakjes zó uit de pan op de broodjes. Verdeel er de kimchi en de saus over en serveer direct.