Seizoenskalender Winter – het lekkerste van het land

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan. Er breekt een tijd aan van rust en van bezinning. De natuur zorgt voor precies de juiste ingrediënten….

Belofte van nieuw leven

We eten zwaardere kost, met ouderwetse groenten, zoals prachtige kolen (deze savooiekool is toch ook eigenlijk te mooi om op te eten?), stoere preien, zoete pastinaken, diepzwarte schorseneren en natuurlijk die grappig gevormde aardperen.

En er is ook nog wat groen, zoals veldsla, selderij en winterpostelein. We gebruiken zaden en pitten, die heel toepasselijk in de winter de belofte van nieuw leven in zich dragen. Ook peulvruchten als kikkererwten, bonen en linzen, gedroogd of uit pot, staan op het menu.

Geniet van dit seizoen!

Eet de seizoenen, geniet van deze prachtige maanden – ik wens je een mooie winter!

 

Plaats een reactie